AO / WW

Arbeidsongeschiktheid en WW.

Woonlastenverzekering
De hypotheeklasten vormen een maandelijks terugkerende forse uitgave. Met een woonlastenverzekering kan (een deel) van die woonlasten opgevangen worden als u arbeidsongeschikt zou worden.
Bij een woonlastenverzekering heeft u de keuze uit een vaste uitkering of een uitkering ter waarde van een bepaald percentage van de hypotheeklasten. Natuurlijk kunt u kiezen uit verschillende looptijden.
Ook het gedwongen in de WW raken kan meeverzekerd worden.

Arbeidsongeschiktheid en uw huis.
Bij het kiezen van arbeidsongeschiktheidsvoorzieningen neemt het huis een bijzondere positie in.
Uw huis is over het algemeen uw meest kostbare bezit, maar ook de grootste uitgavenpost.
Bovendien is een gedwongen verkoop van uw huis geen prettig vooruitzicht.

In het huis kunnen blijven wonen
De kans is groot dat u in uw huidige huis wilt blijven wonen als u of uw partner onverhoopt arbeidsongeschikt wordt. Wilt u toch verhuizen? Dan moet dat volledig uw eigen keuze zijn en niet vanwege een gedwongen verkoop omdat u de woonlasten niet meer kunt opbrengen.

Extra voordeel
Behalve de zekerheid dat u kunt blijven wonen in uw huidige huis, biedt een woonlastenverzekering nog een extra pluspunt. Veel hypotheekverstrekkers geven namelijk een korting op de hypotheekrente wanneer u tegelijkertijd een woonlastenverzekering afsluit. Uw zekerheid is immers ook de zekerheid van de hypotheekverstrekker. Omdat deze korting behoorlijk kan oplopen, kunt u zelfs (een deel van) de woonlastenverzekering terugverdienen.

Het verzekeren van arbeidsongeschiktheid is fiscaal aftrekbaar.
Onze financieel adviseurs vertellen u graag over de verschillende mogelijkheden.